31.05.2011

www.basmelecopilariei.ro - desene animate romanesti

A aparut un proiect nou de animatie web 100 % romanesc. Este vorba despre basmelecopilariei.ro. Mai jos aveti un interviu cu echipa proiectului.Despre ce este vorba in proiectul vostru?
Mihai-Andrei Aldea - regizor si scenarist: Proiectul nostru, in intregul lui, este foarte mare. incercam sa construim o intreaga lume fantasy intr-adevar romaneasca. Strabunii au izbutit, prin basmele si legendele pe care ni le-au lasat, sa ridice un edificiu cultural urias. Acesta a fost pretuit mult de numerosi oameni de cultura straini, incepand, de pilda, chiar de la Fratii Grimm, si de foarte multi oameni de cultura romani.

Din pacate, valorizarea sa in lumea de azi nu s-a realizat nici macar la un procent din potentialul real. Putini inteleg azi cat de mult inseamna sa ai un folclor bogat, ce avere este acesta si ce potential urias are. incercam sa castigam respectul altora, dar avem prea putin respect fata de noi insine si mostenirea noastra. Cum sa ne respecte altii cand noi insine nu ne respectam?

Mai trist este ca, de foarte multe ori, incercarile de valorificare a folclorului se fac fie pe o linie de vulgarizare, fie pe o linie de redare "muzeistica", inghetata, lipsita de viata. Este ca si cand englezii ar reda legenda lui Robin Hood folosind numai tiparele folclorului britanic de secol XIX! Aproape nimeni nu ar fi interesat de asa ceva. si, din pacate, acelasi lucru se intampla adesea la noi. Intre rigiditate si vulgarizare se pierde cea mai buna zona de valorizare a folclorului romanesc, desi avem nenumarate modele de calitate - si chiar foarte buna calitate - in multe alte tari (de la China sau Japonia la Franta ori Marea Britanie).

Proiectul nostru este de fapt incercarea de a folosi aceasta materie prima care este folclorul romanesc pentru a dezvolta o lume cat mai frumoasa si bogata in universul fantasy al lumii contemporane. Calitatea productiei este, pe toate planurile, cel mai important deziderat al nostru. Vrem sa producem, dar la cel mai bun nivel. Poate suna prea ambitios, dar ni se pare ca fara ambitia calitatii noi, romanii, nu vom iesi niciodata din mediocritate.

"Praslea cel Voinic si merele de aur" este doar o parte din proiect, mai precis prima parte. Este realizarea unui film de animatie fantasy care exprima in limbajul cinematografic de astazi lumea zidita de cultura si inchipuirea populara romaneasca adevarata. Pornim de la basmul consemnat de Petre Ispirescu, dar acesta devine doar punctul de plecare pentru un film fantastic de aventuri. in acest film insa privitorii au surpriza de a fi descoperitorii si exploratorii unei lumi noi, pe care nu au mai vazut-o niciodata, o lume exotica, lumea fantastica a basmelor romanesti.


Cati oameni lucreaza la proiect?
Lucian Cornianu - producator: Echipa noastra de baza este alcatuita din 9 persoane:

Mihai-Andrei Aldea, regizorul si scenaristul care a conceput intregul univers fantastic al productiei noastre, folosindu-se in acest sens de studiile si experienta aprofundata pe care o detine in domeniile etnologiei si istoriei vechi a romanilor.

Bogdan Petrea, animatorul nostru, cel care a dat viata povestii reusind sa-si foloseasca priceperea in realizarea, credem noi, a celei mai reusite animatii 2D romanesti pentru copii din ultimele decenii.

Paul Turcanu si Cristian Dragu, cei doi desenatori care au creat, vectorizat si decupat personajele, decorurile si animalele cu mult talent si imaginatie, reusind sa se armonizeze extrem de bine atat intre ei cat si vis-a-vis de cerintele, de multe ori extrem de dificile, primite de la regizor (cum ar fi desenarea unor animale disparute din peisajul romanesc actual sau pe cale de disparitie).

Dragos Alexandru, impreuna cu echipa lui, cel pe care eu il consider a fi cel mai bun compozitor de muzica de film de la noi. El a realizat temele muzicale precum si elementele de sound design, cu extrem de mult talent si profesionalism. Creatia lui a imbogatit enorm atmosfera si trairea desenelor.

Alexandru Nedelcu si Raluca Rusu, actorii care au interpretat vocile personajelor si a povestitorului. Lucrarea lor a fost extrem de dificila intrucat au trebuit sa "opereze" pe mai multe voci, inclusiv voci de copii sau personaje fantastice (ex. vantoasele).

Ana-Maria Cornianu, cea care a gandit si adaptat proiectul nostru pentru mediul onine, ocupandu-se cu foarte multa pasiune de construirea unei prezente web grafice si functionale cat mai agreabila pentru vizitatorii si potentialii nostri clienti.

Si subsemnatul, care a supervizat aparitia pe piata a produsului final, ocupandu-se de organizarea task-urilor echipei si armonizarea unor viziuni si tehnici de lucuru care, cel putin in mediul artistic, nu converg totdeauna prea usor spre un numitor comun :)

Pe langa aceasta echipa de baza, am mai beneficiat si de ajutorul unui numar de colaboratori, mai ales in domeniul traducerilor, a functionalitatilor care au fost adaugate la site si a promovarii.


Cine finanteaza proiectul?
Lucian Cornianu - producator: Pana in clipa de fata finantarea a fost asigurata intern de catre ArtGround Web Media. Totusi, dimensiunile mari ale proiectului, chiar si in prima sa faza - "Praslea cel Voinic si merele de aur" - necesita o putere financiara superioara.

Ca urmare, suntem in cautarea unor finantatori mai puternici, interni sau externi, care ne-ar putea ajuta sa avem un ritm de productie mult mai bun, la standardul superior de calitate pe care ni-l dorim atat noi cat si clientii nostrii.


De ce desene animate si nu altceva?
Mihai-Andrei Aldea - regizor si scenarist: Pentru ca ne ofera o libertate mare de miscare, pentru ca avem o baza in acest domeniu, pentru ca sunt cele mai accesibile copiilor si pot avea o rata ridicata de productivitate, mai buna, din punctul nostru de vedere, decat in cazul filmelor clasice. Ca singur indiciu, in vreme ce productia unui episod de animatie o putem realiza undeva la 20-30 mii de euro, un episod al unui serial clasic, aflat pe un palier comparabil de calitate (decoruri, costume, ambient natural, personaje, animale, efecte speciale, samd) se afla undeva mult mai sus.


Cum sunt realizate animatiile voastre?
Bogdan Petrea - animator: Animatia este realizata integral in After Effects. Ne-am dorit o animatie apropiata mai mult de realitate decat de caricaturizarea specifica animatiilor de la TV. Complexitatea scenariului, multitudinea de personaje si de situatii prin care trec, au necesitat un studiu amanuntit al gesturilor, al atitudinilor umane, al expresiilor faciale.

Diversitatea mare de animale prezente in poveste a constituit deasemenea o provocare. Cai, zimbri, ursi, rasi, pasari toate au necesitat o atentie deosebita pentru a nu stirbi senzatia de realism. Materialele de referinta au fost diverse, de la clipuri postate pe YouTube, la documentare de tip National Geografic sau alte filme de animatie.

Lucian Cornianu - producator: Pe langa cele precizate mai sus de Bogdan, as mai adauga faptul ca am incercat sa implementam si sa urmam un workflow cat mai clasic pentru genul acesta de productii 2D: discutia partii de scenariu, realizarea de storyboard-uri, realizarea personajelor si a desenelor, animatia si corecturile de rigoare, inregistrarea si sincronizarea vocilor, adaugarea muzicii si a sunetelor, alte corecturi, samd.

Desigur, orice proces poate fi imbunatatit. Si noi am incercat sa facem asta din mers, ajungand spre finalul productiei episodului pilot la un randament foarte bun, atat in procesul de desenare cat mai ales in cel de animatie, randament pe care nadajduiesc sa il putem mentine.


Cate episoade aveti?
Mihai-Andrei Aldea - regizor si scenarist: "Praslea cel Voinic si merele de aur" are un scenariu proiectat pentru 22-24 de episoade. Pe de alta parte, au fost solicitari pentru realizarea unui lung-metraj pe acest subiect, care sa aiba ca si punct de plecare actualul episod pilor. Ca urmare, sunt discutii in clipa de fata asupra posibilitatii de a realiza acest lung-metraj inainte de serialul propriu-zis. Optiunile noastre sunt influentate, bineinteles, si de finantarile pe care le vom obtine. Daca prima finantare va fi pentru un lungmetraj, asa cum pare la acest nivel al negocierilor, atunci acesta va fi produs primul. Ramane sa vedem.


Cum pot fi gasite desenele animate realizate de voi?
Lucian Cornianu - producator: Incepand cu jumatatea lunii martie, episodul pilot al primului basm din proiect, "Praslea cel Voinic si merele de aur", poate fi descarcat contra cost de pe site-ul proiectului: www.basmelecopilariei.ro. Tot de aici vor putea fi descarcate si urmatoarele episoade sau lung metrajul basmului, in functie de calea pe care o vom aborda in strategia de productie.

Am lansat recent si o varianta de limba engleza, pentru potentialii clienti din afara tarii, varianta care poate fi accesata la adresa www.childhoodfairytales.com.

Ambele site-uri contin atat un trailer extins de 10 minute, de calitate buna, cat si un numar de sample-uri mai reduse dar pe care noi le consideram reprezentative atat pentru acest episod cat si pentru modul in care va evolua animatia in continuare.


Ce basme adaptati pentru proiectul vostru?
Mihai-Andrei Aldea - regizor si scenarist: In colectia "Basmele copilariei" pornim de la "Praslea cel Voinic si merele de aur". Dupa cum se poate vedea, basmul este doar un punct de plecare intr-o actiune palpitanta si complexa, potrivita spiritului contemporan, dar construita in lumea imaginara a folclorului romanesc vechi. Desi este cam devreme
sa vorbim despre aceasta, putem destainui ca urmatorul punct de plecare va fi unul din basmele de tipul "Busuioc si Siminoc" sau "Mar si Par".

Poate nu suna impresionant, caci basmele de acest fel nu sunt foarte cunoscute publicului, dar suntem siguri ca realizarea va fi mai mult decat impresionanta. Foarte pe scurt, este vorba despre eroi extraordinari, dar pe alta linie atat decat cei din animatia orientala, cat si decat cei din animatia vestica.


Echipa are experienta in realizarea desenelor animate?
Lucian Cornianu - producator: Da, insa nu de acest fel. Nici nu ar avea cum, deoarece acest fel de desene animate reprezinta o premiera in Romania ultimelor decenii. In tara noastra un animator 2D sau un desenator de presonaje nu prea isi poate "face mana" decat cel mult in industria publicitara (in clipuri de cateva zeci de secunde) sau in industria jocurilor de calculator.

Genul acesta de experienta, desi foarte folositoare, este totusi diferita substantial de cea pe care o capeti lucrand efectiv la animarea a 20 de minute de poveste. Dar, acolo unde exista talent si pasiune, lipsa unei experiente de lucru efectiv la un film de animatie 2D se recupereaza destul de repede, trecandu-se apoi, in mod natural, la faza de dezvoltare continua a calitatilor personale si profesionale.


Cati clienti aveti?
Lucian Cornianu - producator: Clienti "particulari", adica persoane fizice, oameni obisnuiti care sa cumpere animatiile, sunt. Dar, trist, receptivitatea firmelor media romanesti este, ca de obicei, foarte scazuta fata de proiectele... romanesti.

Desi pare contradictoriu si este absurd si contra-productiv, adevarul este ca firmele media, televiziunile si casele de productie romanesti sunt mult mai putin interesate de proiectele romanesti decat de cele straine. Pe de alta parte, casele de productie straine nu pierd nicio ocazie, daca primesc propuneri fezabile si calitative, si cu atat mai putin una nationala.

Asadar, oricat de trist ar parea, nu avem inca nicio oferta intr-adevar serioasa de la firmele din tara, in schimb avem deja cateva oferte serioase de peste hotare.


Asa cum am spus, este absurd si contra-productiv, dar asa se intampla. Apoi, eventual, ne miram si ne plangem ca pierdem ceea ce am fi putut avea aici.

27.05.2011

A aparut prima imagine oficiala cu printesa roscata din noul proiect Pixar


Studioul de animatie Pixar au lansat prima imagine oficială cu printesa roscovana din Brave. Animatia va fi lansata pe 22 iunie 2012. Imaginea o arata pe printesa Merida, o fata cu sange nobil care nu se multumeste cu rolul ei de fiica de rege si devine un arcas de temut in Scotia evului mediu. In timp ce Meridei i se indeplineste o dorinta mare, accidental, dezlantuie teroarea asupra regatului sau.

26.05.2011

The Muppets - Teaser Trailer

Happy Feet 2 - Teaser Trailer

Partea a doua a animatiei premiate cu Oscar in 2007, Happy Feet 2 readuce pe marile ecrane peisajele feerice din Antarctica si pe cei mai buni dansatori de step: pinguinii Mumble (Elijah Wood), Gloria (Pink) si prietenii lor, indragitii Ramon si Lovelace (Robin Williams). Mumble si Gloria au acum un pui, Erik (EG Daly), care incearca neincetat sa-si gaseasca abilitatile lui speciale in lumea amuzanta a pinguinilor imperiali. Insa pericole negandite le ameninta specia si toti trebuie sa se uneasca si sa danseze pentru a se salva.

Sa-nceapa aventura la Cartoon Network!

Cartoon Network Romania difuzeaza "Sa-nceapa aventura"/ "Adventure Time" - serial nominalizat la Premiile Emmy 2010, ategoria Outstanding Short-Format Animated Program.De luni pana vineri la 20:50

Premiile Boomerang pentru cele mai iubite animale - prima editie

Boomerang, postul de televiziune dedicat desenelor animate clasice precum Looney Tunes, Garfield, Tom şi Jerry, Scooby-Doo, sau Pantera Roz, strigă adunarea tuturor iubitorilor de animale pe www.boomerang-tv.ro!Prima ediţie a Premiilor Boomerang pentru cele mai iubite animale este în plină desfăşurare, iar copiii îşi pot înscrie în continuare animalele de companie la concurs până pe 29 mai! La finalul concursului, toţi iubitorii de animalele sunt invitaţi la evenimentul de premiere, care va avea loc pe 4 iunie, începând cu ora 12.00, în Parcul Lumea Copiilor din Bucureşti.

Concursul îşi propune să îi înveţe pe copii să aibă mai multă grijă de animalele lor de companie şi să se mândrească cu ele. Participanţii pot încărca poze şi clipuri video cu animăluţul lor pe minisite-ul special realizat, într-o serie de categorii: Cel mai lacom – Premiul Garfield, Cel mai drăguţ – premiul Tweety, Cel mai ciudat cuplu – Premiul Tom şi Jerry, Cel mai talentat – Premiul Dino, Cel mai amuzant – Premiul Bugs Bunny, Cel mai blănos – Premiul Yogi, Cel mai neobişnuit – Premiul Taz, Copia stăpânului – Premiul Scooby şi Shaggy.

Premiile Boomerang pentru cele mai iubite animale vor fi acordate la evenimentul care va avea loc pe 4 iunie, începând cu ora 12.00, în Parcul Lumea Copiilor din Bucureşti (intrarea din Calea Văcăreşti).

Toţi copiii sunt aşteptaţi să se distreze în aer liber, într-o zi plină de concursuri, premii şi surprize: lecţii de îngrijire a animalelor pe înţelesul celor mici, concert de fanfară, salon de coafură pentru animale, expoziţie de păsări exotice şi rase nemaivăzute de câini şi pisici, dresură de câini şi multe altele.

Evenimentul va sărbători toate animăluţele care au inspirat varietatea de personaje de pe Boomerang şi le va vorbi celor mici, într-un mod inedit şi amuzant, despre responsabilitate şi prietenie.

Thomas Mai vine la TIFF

Thomas Mai va susţine în data de 10 iunie un workshop aplicat şi dedicat Crowdfunding-ului, Social Media şi Distribuţiei 2.0.Locurile sunt limitate. Accesul la workshop se face contra cost: 30 Ron (bilet general), 15 Ron (pentru studenţi). Studenţii la facultăţile de film au acces gratuit pe baza prezentării carnetului de student la intrare.

Astfel, profesioniştii industriei de film români, dar şi invitaţii străini ai festivalului (producători, distribuitori, regizori), cei ce activează în domenii precum Marketing, Relaţii publice, Vânzări, dar şi toţi cei interesaţi de modul în care se poate promova rapid şi eficient un “produs” prin intermediul Internetului, au acum şansa să aprofundeze secretele platformelor de socializare online. Timp de 7 ore, în baza unui plan de lucru intensiv, participanţii la workshop vor putea să descopere şi să înţeleagă modul prin care social media poate funcţiona pentru obţinerea de finanţări pentru o producţie de film, cât şi pentru distribuţia şi vânzarea filmelor.

Astăzi, industria de film, şi nu numai, apelează la platformele social media cu înverşunare. Internetul a devenit o alternativă esenţială şi complementară, totodată, promovării & distribuţiei de film, cât şi obţinerii de fonduri necesare realizării unui film.

Producătorul de film are şansa să acţioneze pe cont propriu în ceea ce priveşte finanţarea, promovarea şi distribuţia filmelor pe care le realizează apelând la mediul online. Este important să ştie cum să o facă, pentru a beneficia de rezultate rapide şi vizibile. Acelaşi lucru este valabil pentru toţi ce ce îşi doresc să obţină, într-un termen scurt, un impact puternic pentru produsele pe care le promovează. Social media a devenit soluţia ideală prin care se poate face cunoscut un produs– fie el un film, o idee, un eveniment, un album de muzică, etc.

Thomas Mai este cunoscut pentru experienţa sa în acest domeniu, ţinând prelegeri şi oferind consultaţii pe teme de finanţare, marketing, distribuţie de film şi New Media în întreaga lume. A ţinut prezentări la 19 workshop-uri din jurul lumii. Thomas a fost sales agent timp de 14 ani, perioadă în care a vândut filmele realizate de regizori precum Lars von Trier, Lukas Moodyson,

Thomas Vinterberg şi mulţi alţii. A produs 4 lung metraje: The Eighteenth, Possessed, Don’s Plum, şi One Point O, fiind recompensat cu numeroase distincţii. Thomas a fost managing partner şi producător la Klondike Film între 1996-1998 şi CEO al Trust Film Sales între 1998-2000. Între 2000-2004 a fost managing partner şi producător la ZentAmerica şi CEO Katapult Film Sales din Los Angeles între 2004-2006. Între 2006-2009, a condus departamentul New Business la TrustNordisk.

Este important ca cei ce doresc să ţină pasul cu timpurile în care îşi desfăşoară activitatea să descopere şi să aprofundeze tehnicile de folosire a social media. De aceea, TIFF propune acest workshop esenţial şi extrem de folositor, în premieră pentru România.

Toţi cei ce doresc să se înscrie la workshop-ul susţinut de Thomas Mai la Cluj, în data de 10 iunie, sunt rugaţi să trimită un email cu CV-ul ataşat pe adresa workshops@tiff.ro.

thomasmai.net

*Multam' Mihail Badica (Danemarca) pt semnalarea evenimentului

Loom/ Urzeala

Pe site-ul Vimeo a aparut short-ul integral la Loom/ Urzeala (r. Ilija Brunck, Jan Bitzer, Csaba Letay, Germania, 2010). Va reamintesc ca acest scurtmetraj de animatie a primit mentiune speciala la Anim'est pentru filmul studentesc, in 2010.www.polynoid.tv

Rabbitkadabra!

Scurtmetrajul de animatie Rabbitkadabra este realizat de Dave Chen, Naomi Chen, Michelle Czajkowski si Krzystof Fus.

The Lion King 3D - Trailer

Filmul de animatie Disney, The Lion King va avea parte de tratament 3D si va fi lansat in noua forma din 16 septembrie 2011.
Regele Leu a fost lansat in 1994 si a marcat un moment definitoriu pentru compania Disney, insemnand o renastere a animatiei clasice, necomputerizate. Pana acum, continua sa fie filmul de animatie "desenat cu mana" (2D) care are cele mai mari incasari, cu un castig mondial de 783.8 de milioane de dolari din vanzarile de bilete la cinema. Animatia a castigat doua trofee Oscar si trei Globuri de Aur.

AMNESTY INTERNATIONAL - 50 yearswww.carloslascano.com

"Alimation" by Alexandre Duboscadubosc.free.fr

La Maquina que hace Estrellas 3D (Argentina, 2011) - TEASER TRAILERlamaquinaquehaceestrellas.com

via animafilms.blogs.allocine.fr

25.05.2011

The Looney Tunes Show (2011): Best Friends - episodul 1via desenelecopilariei.com

The Smurfs/ Strumfii (2011) - Trailer 2www.sonypictures.net/movies/thesmurfs

DisneyJunior.ro

Disney Channel va lansa de ziua copilului blocul de programe Disney Junior dedicat copiilor cu varsta cuprinsa intre 2 si 7 ani. Cu acest prilej, Luminita Anghel intra in lumea Disney Channel aducand noilor generatii Cantecul mamei, o melodie de leagan traditionala, primul dintr-o serie de 12 poezii animate minunate care vor fi difuzate la Disney Junior din 1 iunie. Fiecare poezie insoteste un montaj din filme clasice de animatie Disney, precum Bambi, Dumbo, Doamna si Vagabondul, propunandu-si sa introduca o noua generatie de copii in lumea minunata a poeziilor bine citite.Din 1 iunie, Disney Channel aduce un nou serial de animatie - Jake si Piratii din Tara de Nicaieri care ne prezinta trei tineri pirati si aventurile lor in timp ce incearca sa pacaleasca cele doua personaje infame create de Disney, Capitanul Hook si Dl. Smee, din clasicul Disney Peter Pan. Blocul de programe Disney Junior contine si alte desene animate precum: Clubul lui Mickey Mouse, Imagination Movers, Manny Iscusitul, Agentul Special Oso si Moto – animalutele din jungla.Desenele animate dedicate prescolarilor vor fi difuzate pe Disney Channel, de luni pana vineri, in intervalul 14.00-15.45. In weekend, acelasi program va putea fi urmarit in intervalul 14.00 – 15.00.

Va reamintesc ca pentru acest segment de varsta Disney Junior se bate cu Cartoonito, un alt bloc de programe pe care Turner urmeaza sa-l lanseze in septembrie pe Boomerang.

www.disney.ro/disney-junior

www.disney.ro/DisneyChannel

24.05.2011

Mica Sirena se intoarce pe marile ecrane :)

Celebra poveste a lui Hans Christian Andersen, Mica Sirena, va fi ecranizata de studiourile Sony Pictures. Conform site-ului SlashFilm, noul proiect a fost descris ca fiind mai dramatic si mai intunecat decat versiunea sa anterioara. Va reamintesc ca studiourile Disney au realizat animatia de succes, Mica Sirena in 1989.

Filmul va avea la baza cartea lui Carolyn Turgeon, Mermaid: A Twist on the Classic Tale, care schimba perspectiva si spune povestea din punctul de vedere al printesei cu forma umana, care a promis ca se va casatori cu prinţul unui regat rival cu al tatalui sau, pentru a aduce pacea in tinutul sfasiat de lupte in care locuia, fara sa stie insa, ca de printul cu care vrea sa se marite s-a indragostit si o frumoasa sirena, care face sacrificii imense pentru a fi impreuna cu el.slimtime-movie.com

Scurtmetrajul de animatie Slimtime este realizat de Bertrand Avril, Pierre Chomarat, David Dangin si Thea Matland, studenti la renumita scoala de animatie Supinfocom.slimtime-movie.com

www.bertrand-avril.com

david-dangin.com

23.05.2011

The Muppets - Teaser Trailer

Walt Disney Pictures va lansa noul film cu celebrele papusi Muppets pe 23 noiembrie 2011. James Bobin va semna regia.

Va reamintesc ca papusile Muppets au fost create de cineastul Jim Henson in anii '60, iar in 2004 drepturile asupra lor au fost cumparate de compania Disney.

Serialul de televiziune cu celebrele papusi a fost un succes in intreaga lume. De-a lungul anilor, au fost realizate mai multe lungmetraje Muppets pentru marele ecran: The Muppets Take Manhattan, Muppets From Space.via slashfilm.com

Eva, de la Argentina - Trailervia animatie.blog.nl

"Dreammaker" by Leszek Plichtawww.dreammaker.de

Director/Animation/Design/Modeling/Lighting: Leszek Plichta
Screenplay: Dominik Steffan/ Leszek Plichta
MusicComposer: David Christiansen
Orchestra: Filmorchestra Babelsberg
Sounddesign: Michael J. Diehl
Foley Artist: Marcus Neuberger
Voice "Dreammaker": Tom Zahner

Production time: 4 years

21.05.2011

In Republica Moldova sunt 2-3 studiouri de animatie

Vorbind cu animatorul basarabean Dan Munteanu (stabilit in Romania), am aflat ca la Chisinau exista o firma care realizeaza animatii reusite. Este vorba despre Zamos Design Studio condusa de Oleg Jelezneac. Mai jos aveti o animatie realizata de acest studiou basarabean.


animator / film director - Dan Munteanu
co animator/ co film director - Oleg Jelezneac
character design - Aliona Bereghici
scenography - Nicolae Tepordei, Radu Gorodenco
montage - Macar Severin

Interviu cu Oleg Jelezneac

Ce pregatire profesionala ai? Echipa este formata din animatori?

Majoritatea colegilor au facut universitatea pedagogica. facultatea de arte plastice. Am facut mult desen, pictura compozitie, arta decorativa. Probabil mai multa decat se face la Universitatea de Arte. E bine ca la Pedagogie, la Chisinau, la orele de arta decorativa se "gusta" din toate cate putin pana alegi ceva drag sufletului. Am facut si ceramica si prelucrarea lemnului si batik si
gobelin. Cred ca de aici porneste dragostea pentru arta decorativa, forme mici, material. Acum stiu ca practic orice material poate fi animat.

Am avut un curs de animatie la facultate, dar nu am retinut aproape nimic. Am inteles doar ca in Moldova se facea animatie in perioada cand tara facea parte din Uniunea Sovietica. La Moldova Film, studioul Floricica. De mic copil, cel mai putin imi placeau animatiile de la Floricica, pentru ca probabil erau create pentru copii cu varsta de pana la 2 ani, iar eu mai tin minte de la varsta de 2 - 5 ani :) Mi-au placut animatiile realizate de SOYUZMULTFILM (Rusia) - pt ca erau educative. De asemenea, imi placeau desenele animate realizate de ARMENFILM (Armenia)...

Ce parere ai despre animatia romaneasca?

Cu toata rusinea, nu prea cunosc termenul "animatia romaneasca" asa cum majoritatea lumii nu stie de cea moldoveneasca sau de animatia din Nicaragua. Poate avem si noi animatie, dar e in cantitate mica, sau calitate proasta.

Chiar si ca specialist, care permanent este interesat de domeniul animatiei, retin totusi ceva din scoile altor tari, precum GOBELINS, sau Greykid Budapesta (acum FreakishKid). Nu stiu de ce pe acestia i-am memorizat, iar pe altii nu. Poate imi explica cineva?

Stilul animatiei moldovenesti se apropie de stilul scolii ruse?

Consider scoala rusa de animatie una din cele mai puternice si mai variate din lume. Cred ca nimeni nu poate urma acum animatia clasica ruseasca, pentru ca acum sunt alte timpuri si alte conditii. Pe vremuri desenele animate erau create de "fabrici
de animatie" unde lucrau de la 30 la 100 oameni. Acei oameni erau motivati spiritual (asa era doctrina). Financiar erau asigurati intr-un fel :) In prezent, o echipa mare o poti aduna numai cu resurse financiare mari. Iar cu motivari spirituale nu mai atragi un numar mare de animatori. Din acest motiv animatiile bune, non-comerciale sau comerciale se fac doar de entuziasti.

Cred ca scoala animatiei ruse nu poate fi urmata nici de rusi. Iar stilul proiectelor mari va tinde spre animatia moderna de lungmetraj 3D a la Pixar. Ultimul desen animat create de rusi, Belka and Strelka. Star Dogs confirma acest
lucru.

Ne vom bucura de produsul scolii rusesti de animatie doar in short-uri sau in proiecte mici, non-comerciale, create de oamenii care au trecut prin aceasta scoala, sau instruiti de cei care au trecut prin ea.

Animatia moldoveneasca nu are un stil anume.

In Basarabia exista scoala de animatie?

In Basarabia nu exista o scoala de animatie cu traditie. Cele 2 ore de animatie, saptamanal, care se fac la facultatea de pedagogie nu le consider scoala. Iar la studioul Simpals din Chisinau isi instruiesc studentii pentru un proiect anume (nota animationmagazine.eu: este vb despre scurtmetrajul de animatie Tiganul 3D). Iar ce va fi dupa proiect nu se stie.

Cate studiouri de animatie exista in Moldova?

Cred ca sunt 2-3 studiouri de animatie. Sunt atat de putine ca nu pot fi numarate :) Cei de mai sus-mentionati, Simpals, care fac in mare parte 3D. Este unul din cele mai mari si experimentate studiouri (la nivelul Moldovei desigur). La Chisinau mai este TGM Studio, care fac spoturi comerciale, dar sunt cei mai flexibili, si in dependenta de scenariu pot propune tehnica realizarii, fie stop-motion, 2D clasic sau 3D.

In ultima perioada urmaresc scurtmetrajele de animatie (cele vechi, dar si cele noi) realizate in Rusia. Ce poti sa-mi spui despre animatia ruseasca contemporana?

O buna parte din raspuns l-am dat in intrebarile de mai sus. E foarte greu sa raspunzi la asa o intrebare pe scurt. E acelasi lucru cum ai intreba ce parere ai despre muzica contemporana. Este foarte diversa ca si stil, ca si aport, curent si mesaj. Animatia ruseasca are un viitor mare, pentru ca are traditie si investitii. Rusia nu are doar scoala de animatie puternica, ci si scoli de arte de exceptie, cu "radacini" foarte bune. Cei care au trecut prin scoala veche SOYUZMULTFILM, sau mai noua Pilot, sau chiar contemporana Melnitsa cred ca ne vor bucura cu arta animatiei fie in scurtmetraje personale,
sau ca parte a echipelor pentru proiectele mari, comerciale. Mi-as dori mult sa avem si in Moldova aceasi tendinta.

Imi amintesc ca in perioada copilariei mele, televiziunea centrala difuza desene animate. In perioada respectiva le uram. Indrageam doar desenele animate produse de Soyuzmultfilm. Animatia de pe timpul Uniunii Sovietice a intrat in clasica animatiei mondiale.

Unele melodii care au servit drept coloane sonore au devenit hituri. Pe timpul Uniunii Sovietice in fiecare republica "sora" era cate un studiou de animatie cu un concept de structura al sau. Parerea mea este ca cel din Moldova, Floricica, era un studiou de animatie nedezvoltat. Astfel, unul din cele mai dezghetate ca idei, era studioul din Armenia, aproape fiecare desen animat era o capodopera "arthaus", iar noua ne-a revenit rolul de desene animate pentru copii cu varsta cuprinsa intre 1 luna si 2 ani. Pentru ca majoritatea copiilor cu varsta mai mare detestau desenele animate moldovenesti.

In Basarabia nu exista scoala de animatie cu traditie. In Moldova nu sunt studiouri specializate doar in animatie. Sunt unele care fac si animatie. Pot fi mentionate cele mai puternice, cum ar fi Simpals si TGM.

Cred ca animatia contemporana ruseasca, cea necomerciala este extrem de diversa si interesanta, iar cea comerciala nu este la moment in cea mai buna forma, dar foarte curand o sa ne prezinte multe proiecte de exceptie.

Citeste alte stiri despre animatia basarabeana

"Vestmanna Eyjar" by Einar Baldvinwww.einarbaldvin.com

"Achito" by Tanya Lehoux

Mr. Poppers Penguins - Trailer

Adaptarea cinematografica a romanului pentru copii Mr. Popper’s Penguins, povestea unui pictor care viseaza sa exploreze Antarctica si care devine fara voia lui proprietarul a 12 pinguini. Dupa ce-i dreseaza pentru varii numere "acrobatice" si coregrafice, pictorul porneste intr-un turneu, nestiind ca cei 12 pinguini nu sunt atat de cuminti pe cat pareau la inceput.

20.05.2011

Piratii din Caraibe 4 - IMAX 3D

Trebuie sa mergeti la Cinema City Cotroceni, sala Samsung IMAX pentru a vedea filmul Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides/ Piratii din Caraibe: Pe ape si mai tulburi, regizat de Rob Marshall. O sa aveti parte de multa actiune si efecte speciale :)Pentru scenele din film cu frumoasele sirene s-a folosit motion capture. Sapte actrite superbe au fost echipate in costume de captare a miscarii pentru ca mai tarziu ele sa fie transformate in sirene cu ajutorul supervisorilor de efecte speciale Charles Gibson si Ben Snow de la Industrial Light & Magic.

Toata productia Disney a fost filmat 3D. Este primul film de lungmetraj filmat in 3D cu revolutionarele camere digitale RED.

Nu o sa povestesc filmul :) Este un film cu o distributie de exceptie care ii include pe Johnny Depp, Penelope Cruz, Ian McShane si Geoffrey Rush.

disney.go.com/pirates

Filmul este distribuit de Forum Film Romania

www.cineforum.ro/piratii

Priest/ Razbunatorul 3D

Priest/ Razbunatorul este un film creat dupa indragitul serial japonez de benzi desenate al lui Min-Woo Hyung. Pelicula cinematografica este regizata de Scott Stewart, co-fondatorul cunoscutului studiou de efecte vizuale, The Orphanage (Iron Man, Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest, Sin City).Povestirea este inspirata dupa indragitul serial manwha in 16 volume al artistului si scriitorului coreean Min-Woo Hyung, cunoscut si sub numele de Priest, care a fost publicat in Statele Unite de TokyoPop. Priest este o combinatie de benzi desenate in stil occidental si asiatic.

Scott este scenarist, regizor, producator si specialist in tehnologii vizuale. Cel mai recent film al sau, pe care l-a scris si regizat este thrillerul supranatural Legion. Talentat regizor de clipuri video muzicale si de sport, Stewart a regizat single-ul video-muzical al lui Vivian Green, Emotional Rollercoaster, care a obtinut la scurta vreme de la debut premiul MTV, Viewer’s Choice.

Ca artist de efecte vizuale si specialist in tehnologie vizuala, Stewart a devenit co-fondatorul cunoscutei companii de efecte vizuale, The Orphanage, care a realizat efectele vizuale pentru mai mult de 24 de filme majore.

In 2005, Stewart a infiintat Orphanage Animation Studios impreuna cu Genndy Tartakovsky, animator multiplu premiat cu premiul Emmy si creator al renumitelor animatii: Star Wars: Clone Wars, Samurai Jack si Dexter’s Laboratory.

Anterior, Stewart a fost artist de efecte vizuale la compania lui George Lucas, Industrial Light & Magic, unde a creat efecte vizuale pentru numeroase blockbustere cum ar fi: Star Wars: Episode One – The Phantom Menace sau The Lost World: Jurassic Park II.

Animatia si efectele speciale din Priest sunt ok :)

www.sonypictures.net/movies/priest

Filmul este distribuit de InterComFilm Romania

Official Cars 2 trailer in LEGO

18.05.2011

"Fear Me Not" by Malika Whitakerwww.malikawhitaker.com

Secret life inside DreamWorks Animation

Visit msnbc.com for breaking news, world news, and news about the economySursa: www.today.com

Serialul de animatie "Familia Flintstone" va reveni pe micile ecrane în 2013

Serialul "Familia Flintstone" va reveni pe micile ecrane în anul 2013, pe baza unui nou concept realizat de creatorul serialului "Family Guy", Seth MacFarlane.

Potrivit presei americane, noul proiect va păstra formatul celebrului serial de televiziune difuzat în anii '60 de postul ABC, însă Seth MacFarlane, creatorul serialelor "Family Guy" şi "The Cleveland Show", consideră că sunt necesare şi câteva ajustări pentru o actualizare a acţiunii serialului. "Care este versiunea din lumea animală pentru iPod? Acesta este genul de lucruri asupra cărora va trebui să ne gândim", a spus MacFarlane.

Kevin Reilly, directorului Fox Entertainment, a spus că producţia pentru noul serial va începe în toamna acestui an, iar premiera acestuia este programată a avea loc în anul 2013.

Membrii familiei Flitstone şi-au făcut apariţia pentru prima oară pe postul de televiziune american ABC în anul 1960. Serialul "Familia Flintstone/ The Flitstones" a fost difuzat până în 1966, iar apoi a fost redifuzat de postul NBC din 1967 până în 1970.

A fost serialul animat cu cea mai mare longevitate difuzat la o oră de maximă audienţă pe micile ecrane americane, până când acest record a fost doborât de serialul "Familia Simpson" în 1997.

Creat de William Hanna şi de Joseph Barbera, serialul a avut mare succes, graţie unui format ce dispune de o grafică plăcută pentru copii şi de dialoguri satirice extrem de apreciate de adulţi.

"Familia Flintstone/ The Flintstones" este unul dintre cele mai de succes seriale de televiziune create vreodată. Inspirat din acţiuni ale serialelor anilor 1950, precum "The Honeymooners", serialul "Familia Flintstone" prezintă viaţa de zi cu zi a unor "primitivi", Fred şi Wilma Flintstone. Fred Flintsone este membru al "clasei muncitoare" din epoca de piatră, iar aventurile sale zilnice, precum şi cele ale familiei sale, ale vecinilor şi prietenilor săi, Barney şi Betty Rubble, alcătuiesc structura şi substanţa serialului.

Aventurile au loc într-o "epocă de piatră" care imită la indigo societatea americană a deceniului 1961 - 1970. Totul pare a fi făcut din piatră, inclusiv numele protagoniştilor, care sunt cuvinte referitoare la pietre şi roci. "Câinele" soţilor Flintstone este, de fapt, un dinozaur care se numeşte Dino. Soţii Flintstone îi au ca vecini pe Betty şi Barney Rubble (rubble = pietre sfărâmate), cu care se înţeleg foarte bine. Ei locuiesc în Bedrock (piatră de temelie), iar ambele familii trec împreună prin multe aventuri hazlii.

Fred şi vecinul său Barney lucrează în cariera de piatră din localitate şi îşi petrec timpul liber jucând bowling sau comandând diverse preparate de la restaurantul drive-in din apropiere. Wilma şi vecina ei Betty sunt de acum soţii casnice, după ce în trecut au fost chelneriţe.Primele două sezoane ale serialului au fost sponsorizate de o marcă de ţigări, care a produs şi un clip publicitar cu Fred şi Barney. Acest clip ar trezi în zilele noastre indignarea autorităţilor din domeniul sănătăţii publice, dar şi a feministelor - clipul îi prezintă pe cei doi bărbaţi din epoca de piatră stâng în fotolii şi fumând, în timp ce soţiile lor spală vasele.

Serialul amestecă cu multă abilitate o serie de referinţe specifice anilor '60 cu cele inspirate din preistorie. Fred se află într-un conflict permanent cu pisica familiei, care este de fapt un tigru cu dinţi sabie, iar un personaj dintr-un episod difuzat în 1963 se numeşte Lollobrickida, un omagiu adus celebrei actriţe italiene Gina Lollobrigida.

Un lungmetraj inspirat din acest serial animat, turnat cu actori reali, a fost lansat în 1994, iar coloana sonoră a acestei pelicule a fost compusă de trupa irlandeză U2, ai cărei membri au făcut parte din distribuţie.

17.05.2011

Aventurile lui Tintin: Secretul Unicornului/ The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn (2011) - Trailer

A aparut trailerul The Adventures of Tintin (2011). Filmul de animatie este regizat de Steven Spielberg.Aceasta animatie prezinta aventurile comicului personaj al benzilor desenate belgiene. TinTin va trece prin peripetii de neuitat alaturi de cainele sau credincios, Snowy.

Peter Jackson, a carui companie, Weta Digital, va asigura efectele speciale si animatia, a anuntat anterior ca doreste sa regizeze cel de-al doilea film Tintin (seria se va transforma intr-o trilogie), bazat pe volumul Prisoners of the Sun.

Pelicula cinematografica 3D va fi lansata in Romania pe 28 octombrie a.c.

www.us.movie.tintin.com

13.05.2011

Gordon Pinkerton

"Marooned 3" by Tom Law

CNN: The art of voiceoverSursa: CNN

Anton Octavian a semnat animatia pentru videoclipul Ma Una Vita NoIn videoclip canta Diana Tejera...

Mai multe detalii pe blogul animatorului roman.

"Miss The Misery" by Pete Levinwww.petelevinfilms.com

The Prodigies - extrait Killian & Jimbowww.theprodigies-lefilm.com

via animafilms.blogs.allocine.fr

New "Cars 2" trailer

07.05.2011

VIDEO Cronica de film: Thor

Trebuie sa mergeti la cinema IMAX pt a vedea filmul Thor 3D (2011), in regia lui Kenneth Branagh, cu Chris Hemsworth, Anthony Hopkins si Natalie Portman.

O sa aveti parte de efecte speciale de nota 10 :) Este un film inspirat de benzile desenate Marvel, care combina SF-ul cu legendele nordice.

Thor este povestea calatoriei mitice a unui erou: din printul rebel care considera ca s-a nascut pentru a mosteni tronul tatalui sau, la un supererou care invata ca trebuie sa-si castige dreptul de a conduce.

Filmul este impresionant prin imaginile 3D IMAX. Coordonatorul de efecte speciale este Dan Sudick.Povestea incepe in Asgard, tarimul celest cirmuit de batrinul rege Odin, care se pregateste sa predea coroana fiului sau, Thor. Thor este izgonit de tatal sau pentru nesabuinta cu care riposteaza in fata lui Laufey, si ajunge in tarimul de mijloc, Midgard, asa cum e numit Pamintul, fara puteri si fara Mjolnir, ciocanul sau preaputernic, care cade in alta parte, facind un crater urias, si pe care si agentiile secrete, dar si oamenii locului incearca sa puna mina. Nu mai zic nimic... :) Trebuie sa mergeti la cinema pt a vedea acest film.

thor.marvel.com

Filmul este distribuit de Ro Image

Bullet Time Site Walkthrough3d graphics, design and "bullet time" effect by Golem studio
Agency: Gray Romania,
Client: BAT

via blogul studioului de animatie Golem Romania

06.05.2011

Curs de animatie traditionala 2D


Durata cursului: 20 de ore
Organizare: 2 sedinte de curs/ saptamanal, timp de o luna.
Program: seria 1/luni – miercuri de la ora 18:00
sau
seria 2/marti – joi de la ora 18:00
Durata unei sedinte de curs: aprox. 2,5 – 3 ore (pana la terminarea lectiei curente)

Structura cursului:
- ore de predare a notiunilor teoretice fundamentale despre animatia traditionala (stil Warner, Hanna & Barbera, Disney, manga –anime, etc)
- ore de aplicatii practice intensive, sub indrumare personalizata, a notiunilor teoretice dobandite
- la final, realizarea de catre fiecare cursant a unui mic proiect personal (max. 30 sec.) animat in maniera traditionala.
- organizatorul va pune la dispozitia cursantilor toate materialele si dispozitivele specifice profesiunii de animator: pupitre, pivoti, suport informatic pt. captarea imaginii, x-sheet, hartie pivotata, etc.

Scopul cursului este ca la final, fiecare cursant sa acumuleze cat mai multe dintre notiunile de baza pentru realizarea proiectelor personale la un nivel cat mai apropiat de calitatea animatiei profesioniste, traditionale.


Cursul de animatie va fi tinut de animatorul Valentin Eliseu

Valentin Eliseu are o cariera de peste 30 de ani in industria animatiei.

In ultimii 20 de ani a lucrat exclusiv pentru case de productie internationale din Franta, Spania, Danemarca, Anglia si Germania.
A participat la realizarea a peste 300 de filme de scurtmetraj de animatie precum si a 11 lungmetraje.

Mai jos aveti trailerul filmului de animatie Gisaku (2005) regizat de Baltasar Pedrosa. Animatorul Valentin Eliseu este mentionat pe genericul filmului.In perioada 2000 - 2005, Valentin Eliseu a lucrat ca animator la urmatoarele filme de animatie: Gisaku (2005), Dragon Hill. La colina del dragón (2002), The Princess and the Pea (2002), 10 + 2: El gran secreto (2001) si Hjælp, jeg er en fisk (2000).

In anii 2008 si 2010 a organizat workshop-uri de animatie in cadrul festivalului Anim'est. In anul 2008-2009 a organizat si prima editie a cursului privat de animatie. Patru dintre absolventii acestui curs au fost selectionati in cadrul competitiei nationale din cadrul Festivalului Anim'est editia 2009, iar unul dintre elevi a obtinut premiul special al juriului Anim'est.

Animatorul Marius Pandele a invatat animatie la cursurile lui Eliseu.Scurtmetrajul White Noise/ Zgomot Alb (realizat de Marius Pandele) a obtinut mentiunea speciala a juriului pentru un film romanesc la Anim'est 2009. De asemenea, la competitia de filme romanesti Tres Courts 2010, marele premiu al juriului a fost acordat pentru scurtmetrajul lui Pandele. Ucenicul lui Eliseu a fost unul dintre nominalizatii la Premiul Gopo pentru film de scurtmetraj in 2009.


CONDITII DE PARTICIPARE LA CURSUL DE ANIMATIE

- Nu este absolut necesar sa stiti sa desenati! Este suficient sa doriti sa va exprimati cu ajutorul filmul de animatie. Totusi, cunostintele de desen si perspectiva pot constitui un avantaj.

Tematica:
NU are ca obiect si invatarea desenului figurativ.

Admiterea la curs:
- Doritorii vor fi admisi in baza numarului destul de limitat de locuri (max .5 persoane/ serie) conform regulii “primul venit-primul admis”.

Tarif:
-Taxa de participare este de 500 RON/ net. pentru toate cele 8 sedinte de curs.
- Suma se achita integral, in numerar, la prima sedinta de curs.
- In cazul in care cursantul nu participa integral prin proprie decizie la sedintele de curs sau renunta anticipat la frecventarea orelor, taxa nu se ramburseaza nici partial nici integral.

Participare:
- Daca ati optat pentru una dintre cele doua serii saptamanale, optiunea ramane definitiva pana la incheierea cursului.
- In cazul in care o sedinta sau mai multe (max. 2 sedinte) se suspenda temporar din cauza organizatorului, orele de curs restante se vor reprograma, fara costuri suplimentare, in maxim 2 saptamani de la datele initiale.

- Este preferabil sa va exprimati explicit prin email si telefonic, dorinta de participare si seria din saptamana convenabila
pentru Dvs. In acest fel puteti afla si locatia unde se vor desfasura orele cursului de animatie.

Daca sunteti interesati sa participati la cursul de animatie traditionala si aveti nevoie de detalii suplimentare, il puteti contacta pe Valentin Eliseu la numarul de mobil: 0723 642 675

ORGANIZATOR
Valentin Eliseu,
Animator, director de animatie, realizator, workshop trainer Anim'est


email: animatorr@gmail.com

Kung Fu Panda 2 - Trailere noi

www.kungfupanda.com

TIJI "COLOUR" by Akamawww.akamastudio.com

"Swing" by Yen-Ting Kuo

Primul spectacol de teatru 3D din Romania, la Targu Mures

Compania "Liviu Rebreanu" a Teatrului National din Targu Mures va prezenta, duminica seara, in premiera in Romania, un spectacol 3D, cu un scenariu scris dupa cunoscuta lucrare a lui Jules Verne, "Calatorie spre centrul Pamantului". Intre actori si spectatori se va monta un ecran, iar spectatorii vor primi ochelari 3D pentru a viziona spectacolul.

Armand Richelet-Kleinberg semneaza muzica si animatia 3D pentru acest spectacol de teatru modern.

Spectacolul ii are in distributie pe actorii Costin Gavaza, Tiberiu Vasiniuc, Luchian Pantea, Iulian Praja, Stanca Jabenitan si Stelian Chitacu, iar scenariul este realizat de Radu Dinulescu, dupa cartea lui Jules Verne, "Calatorie spre centrul Pamantului".

JimJam ii invita pe micuti in Parcul cu povesti!

In luna mai, JimJam introduce o noua tema in grila sa de programe: parcul.

In fiecare sambata, de la ora 11:00 si de la ora 18:00, micii telespectatori sunt asteptati in fata televizoarelor pentru povesti noi-noute.

Eric Carle: Omida cea flamanda si alte povesti – incepand de sambata, 7 mai

Aceasta este o compilatie a celor mai populare povesti ale lui Eric Carle, care le prezinta micutilor minunile lumii. Animatia este o adevarata incantare, iar copiii o vor indragi pur si simplu.

Vantul prin salcii - incepand de sambata, 14 mai

Seria este o adaptare a romanului lui Kenneth Grahame si prezinta aventurile istetei cartite, a respectatului bursuc si a nesabuitului broscoi.

Iarna prin salcii - incepand de sambata, 21 mai

A venit iarna si cartita neatenta aluneca si cade in rau. Prietenii ei doresc sa ii vina in ajutor si apeleaza la broscoi. Acesta va reusi sa o salveze cu ajutorul avionului, pe care l-a construit singur.

Pingu: Familia merge la nunta - incepand de sambata, 28 mai

Familia Pingu primeste o invitatie la nunta.

Cu toate ca acest eveniment se vrea a fi unul frumos, organizat cu mare atentie, lucrurile nu ies asa cum au fost planificate: mirele dispare iar in schimb apare un musafir neinvitat, ca sa nu mai vorbim ca un cadou este pur si simplu distrus.

Dar toate se termina cu bine, iar la sfarsitul zilei Pingu poate spune ca are un nou prieten adevarat!


www.ro.jimjam.tv

04.05.2011

The Animation Workshop din tara lui Hans Christian Andersen cauta "calul troian" pt cucerirea "industriei" animatiei romanesti

In urma cu cateva luni, romanca Roxana Philipe de la The Animation Workshop din Viborg, Danemarca, m-a contactat pt a afla mai multe informatii despre animatia romaneasca si pt a gasi solutii pt... realizarea unei scoli de animatie in Romania. Asa am aflat ca danezii citesc animationmagazine.eu si ca urmaresc scurtmetrajele de animatie realizate de tinara generatie de animatori romani :)

Conform informatiilor confidentiale, reprezentantii scolii daneze de animatie sperau sa gaseasca sprijin din partea autoritatilor romane pt implementarea sistemului pedagogic danez de animatie in sistemul universitar romanesc. Pt inceput, The Animation Workshop pregatise un proiect cu Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi, cu scopul realizarii unei sectii de animatie. Din pacate, initiativa daneza a esuat. Se pare ca este vorba despre lipsa fondurilor. Danezii sperau sa acceseze fonduri UE, dar nu au reusit.

In prezent, The Animation Workshop ofera cursuri de animatie pt romanii interesati sa se deplaseze in Danemarca, la Viborg. Cristina Zoica Dumitru este in tara lui Hans Christian Andersen pt a invata animatie.

Apropo, Roxana Philipe si Ana Borta de la VIA University College coordoneaza proiectul Anima Course Bucharest. Este vorba despre lobby pt infiintarea unei scoli de animatie romano-daneza. Din acest motiv, Claus Toksvig de la The Animation Workshop va sustine un masterclass la Bucuresti. Mai jos aveti comunicatul de presa difuzat de organizatorii Anim'est.
Animatorul, producătorul şi regizorul danez Claus Toksvig este invitatul special al unui masterclass cu intrare liberă prezentat de Festivalul Internaţional de Film de Animaţie Anim'est vineri, 6 mai 2011, începând cu ora 13:00, la Sala Ileana Berlogea a Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică „I. L. Caragiale” din Bucureşti (Str. Matei Voievod, nr. 75-77, sector 2).

Project Manager al Animation Hub – parte a prestigioasei şcoli de film de animaţie daneze The Animation Workshop din Viborg, unul dintre cele mai importante centre de educaţie în domeniul filmului de animaţie din lumea întreagă – Claus Toksvig lucrează în industria filmului de animaţie de 7 ani, imediat după ce a absolvit prestigioasa scoală daneză. În acest timp, a semnat, printre altele, regia premiatului scurtmetraj 3D Earth Calling/ Jorden Kalder (2004); a condus echipa de păpuşari pentru It Came From The West (2005); a fost coordonator de producţie pentru serialul animat BBC 2D Skunk Fu (2007); manager de producţie pentru lungmetrajul 2D The Legend Of The Dark Butcher - A Zombie Puppet Feature (2008). A lucrat la mai multe case de producţie de film de animaţie din Danemarca, printre care CTK Studio - Animating Science şi Mark Film, iar din August 2009 gestionează proiectul educaţional Animation Hub – parte a The Animation Workshop – un „consorţiu educaţional” care oferă atât cursuri de desen, animaţie de toate tipurile, animaţie pedagogică, cât şi oportunităţi de producţie de film, fiind unul dintre cei mai prodigioşi producători de animaţie din Scandinavia.

Masterclass-ul pe care Claus Toksvig îl va susţine la UNATC va include atât proiecţii ale filmelor realizate de acesta şi de The Animation Workshop, cât şi secvenţe din proiectele pe care Toksvig le produce în acest moment, precum şi lucruri importante despre sistemul educaţional din domeniul filmului de animaţie din Danemarca şi particularităţile de lucru ale The Animation Workshop. Animatorul danez va răspunde întrebărilor celor prezenţi în cadrul întâlnirii programate să dureze aproximativ 3 ore.

Cea de-a şasea ediţie a Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Anim'est va avea loc în perioada 7-16 octombrie 2011 la Bucureşti.


vimeo.com/viborganimation

www.animest.ro

CNN a difuzat un reportaj despre filmul de animatie Kung Fu Panda 2Sursa: CNN

Kung Fu Panda 2 - subtitrat in limba romana

Mai jos aveti doua trailere si un clip Kung Fu Panda 2 - subtitrat in limba romana.Kung Fu Panda 2 are premiera in Romania pe 10 iunie a.c.

via Ro Image

02.05.2011

"Game Set Match" by Joseph McCauleyjoemccauley.blogspot.com

"A Cut Above" by Alessandro Piedimonteapiedimonte.squarespace.com

"Well Being" by Domee Shisketchbeats.blogspot.com

"Vigour" by Chang Daibassetsketch.blogspot.com

Hambusterwww.hambuster.com